Mag jij in maart voor het eerst stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar heb je nog geen idee op wie? Of heb je er nog niet over nagedacht? Kijk dan naar de First Time Voters Livestream! Op woensdag 3 maart, vanaf 17.30 uur gaan politici uit Barendrecht met elkaar in debat. Jij mag je vragen stellen en mening laten horen in de chat.

TikTok fenomeen Tante Toof en acteur Erik van Welzen leiden het debat vanuit BLOK0180 met Barendrechtse politici. De politieke partijen komen in duo’s met een jonge vertegenwoordiger voorbij aan de hand van een ludiek programma. Zij krijgen dilemma’s op het scherpst van de snede voorgelegd. Onder andere onderwerpen als werkgelegenheid, onderwijs, zorg en wonen komen aan bod. Zo leer je de partijen goed kennen.
Ook gaan de presentatoren met hen in gesprek over zaken als: Waarom in de politiek? Waarom is stemmen belangrijk? Wat is de toekomstdroom voor Nederland én voor jongeren?

Na elk blokje kunnen de kijkers thuis reageren en vragen stellen via chat. DJ Florezoon zorgt tussendoor voor vette tunes. Uiteraard krijg je tussendoor uitleg over hoe je moet stemmen en hoe je je keuze kan bepalen.

Praktische informatie

First Time Voters Livestream Barendrecht vindt plaats op woensdag 3 maart vanaf 17.30 uur tot 19.30 uur. De livestream is te volgen vanaf het Youtubekanaal van Het Kruispunt en de Bibliotheek Aanzet en via de Facebookpagina van Het Kruispunt en Petition Events.

Deze livestream wordt georganiseerd door Het Kruispunt, de Bibliotheek AanZet Carnisselande en Het Kruispunt, Jongerenstichting Petition, Jongerenwerk Barendrecht en Gemeente Barendrecht.